copy protect

duminică, 1 decembrie 2013

SEMNAL

Sâmbătă, 5 octombrie a.c. în Salonul de Artă al Cabinetului de Avocatură Maria Luiza Popescu, strada Școalei nr.12, București, redactori și colabora- tori ai rgoviștei literare, în prezența unui public select (elevi, studenți, tineri intelectuali de diverse profesii și orientări) au discutat despre cuprinsul numerelor apărute până în prezent și despre proiecte pentru anul 2014.

După oficiile de generoasă gazdă a întâlnirii, av. Maria Luiza Popescu a făcut prezentările și colaboratorii au oferit autografe, moment prielnic pentru schimb de impresii și volume.

Într-o atmosferă destinsă, criticul number one al rgoviștei literare, Magda Grigore a trecut în revistă, cu aprecieri detaliate, colaborările unor reputați profesori universitari, Ștefan Cazimir, Ion Bălu, Petre Gheorghe BârleaIon-Popescu Sireteanu, datorită cărora, din primul an de apariție
 rgoviștea literară s-a situat în topul revistelor de profil. Unui comentariu elevat au fost supuse și secțiunile poezie, proză, textele debutantelor Gabi Mareș, Maria Luiza Popescu și Atena Gabriela Stochiță fiind apreciate elogios drept creații ce confirmă speranța că revista va pro- mova talente autentice, acesta fiind primul dintre obiectivele majore ale unei publicații de o asemenea factură. Lecturile din textele publicate au fost răsplătite cu aplauze flatante.
Participanții la această întâlnire / întâmplare au formulat și câteva sugestii pe care redactorii au promis să le analizeze:
- necesitatea utilizării unui font care să fie mai ușor lizibil, 
- rgirea ariei de difuzare prin librăria Muzeului Literaturii Române,
sporirea numărului de pagini la secțiunea Orfan de Bucovina,
- organizarea de întâlniri anuale în care să se discute activitatea colectivului redacțional. 
Concluziile  Magdei Grigore: în asemenea întruniri, nu de puține ori, se petrec și coliziuni…; de data aceasta au fost  momente  caracteristice unei  conlucrări  stimulative  dintr-o  familie  de spirite, fapt ce dă speranța acestei inițiative să devină o publicație despre care să se mai scrie  
 Reușita celor prezentate mai sus a fosre- marcată și de  scriitorul  Ion  Andreiță, usavuros depozitar de imagini inedite din viațscriitorilor pe care i-a cunoscut.

 text: A. G. Stochiță

Redirecţionat: Biblioteca Academiei Romane: confirmare si rugaminte
Mesaje primitex

Tgv Literara----- Mesaj redirecţionat ----- De la: Completare 2 ... 11 sept.
----- Mesaj redirecţionat ----- De la: Completare 2 ...
 

Tgv Literara 11 sept.
 

către minodoraplatcu, mine

----- Mesaj redirecţionat -----
De la: Completare 2 Către: tgvliterara@yahoo.com
Trimis: Marţi, 10 Septembrie 2013 12:11:31
Subiect: Biblioteca Academiei Romane: confirmare si rugaminte

Stimati domni,
Va confirmam cu placere primirea celor doua numere ale revistei Targovistea literara.
Am fi onorati sa gazduim pe rafturile Bibliotecii Academiei Romane colectia acestei foarte interesante reviste.
In acest sens v-am ramane recunoscatori daca ne-ati pute trimite si numerele anterioare, cele din anul I.
Cu stima, Maria Rafaila
Sef serviciu dezvoltarea colectiilor


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu